Semi-openbare projecten

Naast het ontwerpen van exclusieve particulieren tuinen zijn wij ook actief in de (semi)-openbare sector. Bureau L+P Groep richt zich op het maken van creatieve en volledig duurzame inrichtingsplannen, rekening houdend met zowel esthetische als functionele aspecten. Het creëren en inrichten van een groene leef- en werkomgeving!


Zie onderstaand enkele projecten die zijn ontworpen door L+P Groep. Voor een volledig overzicht kunt u gaan naar de website www.lpgroep.nl.


  • Br-uitgelicht

    Hoofdkantoor Brand Loyalty te Den Bosch

    Er is een natuurlijke buitenruimte gecreëerd waarbij parkeren en rijweg een onderdeel vormen van de vormentaal in het ontwerp. De volwassen groenblijvende dennen geven het complex jaarrond de gewenste uitstraling en dimensioneren het gebouw t.o.v. de openbare weg.

  • PLS-uitgelicht

    Woonwijk omgeving Peellandstraat

    Voor deze wijk met een mix van sociale huur en koopwoningen is een ontwerp gemaakt voor de openbare buitenruimte. Hoogwaardige materialen in zowel de “dode” als “levend” materialen geven de wijk een grandeur die de traditionele standaard oplossingen in dit soort wijken ontstijgt!

  • ZO-uitgelicht

    Appartementencomplex Zonnetij

    Appartementen met zorgcomponent. De moderne uitstraling van de gebouwen komt in het landschappelijke ontwerp met name terug in toepassing van eigentijdse materialen zoals cortenstaal en schanskorven. In de beplanting is gekozen voor grote groepen hoogwaardige soorten.

  • Be-uitgelicht

    Beekweide te Geldrop

    Gemeentelijk openbaar groen stammend uit jaren ’60 / ’70 met in de basis destijds veel bosplantsoen omgevormd naar een hoogwaardiger park. Ongeveer 40% van de aanwezige bomen geveld voor meer licht en ruimte, veel plantsoen vervangen door gazon voor het ruimtelijke aspect en beheersbaar houden van de kosten in het onderhoud.

  • Ab-uitgelicht

    Abdijtuinen te Veldhoven

    In het ontwerp is gedacht aan het beeld van bovenaf. Door afwisseling van strakke en organische lijnen, verschillende kleuren verharding, afwisseling van gazons met grassen, grove den en transparante bomen als berk en wintergroene randen met sierbramen en rhododenddrons wordt een interessant beeld gecreëerd.

  • Ba-uitgelicht

    Crematorium Baexem

    Voor dit crematorium creëerde wij een statige voorzijde die eerbied uitstraalt. Aan de achterzijde ligt direct aan het gebouw een vijver. Het spiegelende wateroppervlak is een teken van hoop en de veranderingen in het leven. De vijver is het eerste wat de mensen zien als ze uit de aula komen.